Keränen

Törkyistä joulua!

Minä vihaan joulupukkia. Tai en oikeastaan joulupukkia, vaan tuota punanuttuista amerikkalaista Coca Cola -Santaa, johon meikäläisetkin pukit ovat jo vuosikymmenten ajan käytännössä perustuneet. Myös joka jouluiset joulupukkielokuvat olisivat kaltaiselleni misantroopille tehokasta oksennuslääkettä, jos niitä jaksaisin katsoa. Tosin poikkeuksiakin on.     

Katsoin eilen ties kuinka monetta kertaa viime vuosien aikana uusitun Bad Santa -elokuvan (2003). Osaan jutun jo ulkoa, mutta en kerta kaikkiaan kyllästy tähän loistavaan törkykomediaan, joka ruoskii säälimättä modernia kaupallista joulua. Kritiikin terävin kärki osuu siihen imelään sentimentaalisuuteen, jota ne sovinnaiset jouluelokuvat, joilla meitä yleensä joka vuosi kiusataan, ovat tulvillaan. Billy Bob Thorntonin tähdittämä Bad Santa on todellakin toista maata. En mene elokuvan detaljeihin sen tarkemmin, mutta tässä filkan parhaat törkeydet.

 

https://www.youtube.com/watch?v=W-S-bFxSRXI

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Jotain muistoja minulla on joulupukista itselläni. Hänellä oli parta, keppi ja ruskea turkislakki sekä turkki. Tonttutyttökin oli mukana. Itselläni oli sininen tonttupaita ja punainen tonttulakki. Colapukki teki valloitustaan. Tonttutytöllä oli hiiri mukana lasipurkissa. Ehkä siksi muistan nämä.
Kuusi ja lahjoja, sekä kinkku. Kapakalaa, jota en ole sen koommin syönyt. Mustavalko tv. Siinä se kai oli. Veikkaan seitkytluvun alkuvuosia. Koulussa en vielä ollut.

Eipä colapukissakaan ole mitään vikaa. Lapsillehan se.

Pohjalla oli kristillinen sanoma. Ei sitä meillä erityisesti kuunneltu, mutta kyllä se selvää oli.

Pelkkä pinnallinen ostoshulabaloo saisi kyllä mennä. Taitaa olla aika kuopata joulu, jos siltä ei muuta saa.

Itse olen jouluista pitänyt. Siivoaminen, ruoanlaitto, yhdessä syöminen, aikaa ulkoiluun ja oleiluun, jos ei ole töitä sattunut olemaan. Niitäkin jouluja on ollut useita, että ylitöitä on painettu. No silloin se oli ihan tarpeelustakin omaltakin kannalta.

Bad santan olen kerran jaksanut katsoa. No se on mitä sen sanoit olevan. Jouluelokuvia ei kyllä juuri tule katseltua.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

"Itse olen jouluista pitänyt."

Juu, kyllähän minäkin jouluista pidän, ei siinä mitään.

Toimituksen poiminnat