Keränen

Robert Ménardin manifesti

 

Käänsin iloksenne (?) eteläranskalaisen Béziers’in kaupungin tulisieluisen ja kuvia kumartelemattoman pormestari Robert Ménardin (FN) pienen terrorisminvastaisen ohjelmanjulistuksen. Manifesti on epäilemättä hautunut kauan ja mahdollisesti jossain muodossa julkaistunutkin jo ajat sitten, mutta tuore Rouenin kirkkoisku ja isä Hamelinraaka murha saivat Ménardin julkaisemaan sen tässä muodossa. Alkuteksti löytyyBoulevard Voltaire –sivustolta.

 

Olen editoinut Ménardin leipätekstiä parillakin tavalla. Ensinnäkin olen luopunut alkutekstin asettelusta, jossa nämä yksitoista kohtaa on jaettu kahden osioon (1-5: ”varotoimet” ja 6-11: ”reaktio”); jako vaikuttaa näet minusta jossain määrin keinotekoiselta ja tarpeettomalta. Toiseksi olen lisännyt jokaisen kohdan jälkeen oman kommenttini hakasulkeissa. Sekaannusten välttämiseksi olen myös lihavoinut Ménardin tekstin, kun taas omat kommenttini ovat normaalifonttia. En yhdy kaikkiin Ménardin ehdotuksiin aivan sataprosenttisesti, mutta voin hyvin ymmärtää niitä ranskalaisia, jotka yhtyvät. Suomalaistenkaan ei kannattaisi aivan oikopäätä tyrmätä näitä neuvoja, vaikka voikin kysyä, onko terrorismi todella ”kitkettävissä” näillä toimin. Tuskin se sitä kokonaan onkaan, mutta jostain on alettava. Nämä asiat ovat ennemmin tai myöhemmin edessä meilläkin.

 

 

***

 

Nyt alkaa riittää!

 

Eräs symbolinen rajapyykki on nyt saavutettu. On hyökätty kirkkoon kesken messun ja viilletty papilta kurkku auki. Tämä ei tapahtunut Mosulissa tai Aleppossa, tämä tapahtui Rouenin esikaupungissa.

 

Islamilaisten fanaatikkojen mielissä Ranska siinä missä koko muukin Eurooppa näyttäytyy maailmankolkkana, joka on kypsä haltuunottoon.

 

Nyt vastauksemme on oltava kaikenkattava. Tarvitaan kovia toimenpiteitä ja niihin on ryhdyttävä heti, odottamatta seuraavaa iskua.

 

 

Yksitoista kohtaa terrorismin kitkemiseksi Ranskasta:

 

1. Kaikki turvallisuuselinten turvallisuusriskeiksi tunnistamat islamistit on internoitava välittömästi.

 

[Näitä ns. fiché S –luokituksen saaneita potentiaalisia vihollistaistelijoita oleilee Ranskan maaperällä ainakin 10 000 henkeä. Ilmeisesti myös toinen isä Hamelin murhaajista oli juuri tällainen tapaus, samoin monet Pariisin viime syksyn pyssymiehistä. Ei ole mitään syytä antaa näiden juoksennella vapaina, ei edes sähköpanta nilkassa… ”Internointi” tarkoittaa, jos nyt joku ei satu sitä tietämään, hallinnollista vangitsemista, turvasäilöön ottoa kuten sotatilan vallitessa oikein onkin. Kannatetaan!]

 

***

 

2. Kaksoiskansalaisuudet on lakkautettava pois lukien tapaukset, joissa ei-ranskalainen kansallisuus kuuluu kategoriaan muu eurooppalainen.

 

[Käytännössä useimmissa nyky-Ranskan kaksoiskansalaisuustapauksista toinen kansalaisuus on pohjoisafrikkalainen, so. maghrebilainen. Tälläkin toimenpiteellä epäilemättä olisi pitkällä tähtäimellä positiivinen vaikutus.]

 

***

 

3. Rajat on suljettava kaikilta siirtolaisilta pois lukien aidosti poliittiset pakolaiset.

 

[Kai Ménardkin hyväksyy työperäisen maahanmuuton, vaikka sitä ei tässä mainitakaan. Mutta tämän meneillään olevan siirtolaiskriisinkin vaeltajissa on epäilemättä myös aitoja pakolaisia. Lähi-idän kristityt ovat kiistatta turvan tarpeessa ja heidät päästäisin Eurooppaan automaattisesti. Itse avaisin Euroopan ovet myös jesideille, joilla ei yleisesti ottaen ole mitään muuta paikkaa mihin mennä. Lisäksi en näe mitään ongelmaa siinäkään, että vastaanotamme sellaisia muslimeja, eritoten naisia mutta toki miehiäkin, jotka ovat vähintään de facto luopuneet islamista ja ovat siksi aidosti hengenvaarassa synnyinmaissaan. Tiedätte kyllä: Ayaan Hirsi Ali & al. Mutta eivätkö islamista kiinnipitävätkin muslimit, ainakin maltilliset sellaiset, saata olla turvapaikan tarpeessa? Ehkä, mutta poliittisesti vakaita ja vauraita muslimimaita löytyy Lähi-idän kriisialueiden tuntumasta. Irakin ja Syyrian sunnit menkööt Persianlahden öljyvaltioihin tai Saudeihin ja shiiat vastaavasti Iraniin.]

 

***

 

4. Kansalaisuuden myöntämisperusteet on pantava remonttiin: ius sanguinis on saatettava voimaan ja kansalaisoikeuksia on myönnettävä ei-ranskalaisille vain sellaisissa tapauksissa, joissa assimiloituminen ranskalaisuuteen on kiistaton.

 

[Ranskan kirotusta ja joka suhteessa turmiollisesta vallankumouksesta lähtien maassa on ollut pääsääntönä ius soli, vaikka sitä ei radikaaleimmassa muodossaan ole noudatettu muutamaan vuosikymmeneen. Puhdas ius sanguinis –traditio ei toki sinänsä ole mikään tae tervejärkisestä maahanmuuttopolitiikasta tai ylipäätään terveestä ymmärryksestä mitä tulee kansallisuuskysymyksiin; onhan Suomikin vanhastaan ollut miltei klassinenius sanguinis –maa, mutta silti täällä on nykyään poliittisesti korrektia pitää suomalaisina sellaisiakin, jotka eivät sitä missään mielessä ole. Kaikesta huolimatta ius sanguinis –periaatteen saattaminen voimaan Ranskassa olisi ilman muuta askel terveeseen suuntaan.]

 

***

 

5. Minimirangaistukset on palautettava lakiin ja rikoksista tuomitut ulkomaalaiset on systemaattisesti karkotettava maasta heti vankeusrangaistuksen kärsimisen jälkeen; on solmittava kahdenvälisiä luovutussopimuksia niin että ulkomaalaiset rikolliset voisivat kärsiä tuomionsa kotimaissaan.

 

[Näitä vastaan kenelläkään tolkun ihmisellä ei voi olla mitään sanottavaa. Demla ja sen ranskalaiset sisarjärjestöt ovat tietysti asia erikseen...]

 

***

 

6. Kansalaisoikeudet on poistettava kaikilta niiltä ranskalaisilta, jotka matkustavat Lähi-itään taistellakseen ISIS-kalifaatin riveissä; samoin toimittakoon kaikkien niiden ranskalaisten kohdalla, jotka millään tavoin puolustelevat terrorismia.

 

[Tässä alkupuoli ei tuota mitään ongelmaa, mutta tuo loppu on vähän turhan epämääräistä minunkin makuuni. Miten määritellään terrorismin ”puolustelu” {faire apologie}?]

 

***

 

7. Ranskan on irrottauduttava Schengen-sopimuksesta.

 

[Tämäkin on pikkuisen vaikea paikka minulle. Vapaa liikkuvuus Euroopassa olisi hieno juttu, jos vain maanosamme ulkorajat pitäisivät. Mutta kun ne eivät pidä, eikä niitä näillä näkymillä saadakaan pitämään, joten olen valmis verta vuotavin sydämin kannattamaan tätä toimenpidettä. Myös Suomelle.]

 

***

 

8. On perustettava pysyviä puolisotilaallisia poliisiasemia (poste de gendarmerie permanent) sadan pahimman muukalaisenklaavin alueelle tasavallan rajojen sisällä. Näille yksiköille on myönnettävä erityisvaltuudet lain ja järjestyksen palauttamiseksi näille alueille ja niiden saattamiseksi jälleen Ranskan tasavallan täyteen kontrolliin.

 

[Kaikissa niissä Euroopan maissa, joissa on vanhoja muslimiyhteisöjä, on syntynyt isäntämaan lain ulkopuolella eläviä ”no-go –vyöhykkeitä” – Suomessakin niitä lienee jo iduillaan. Ranskassa on laskettu yli sata tällaista vihamielistä muukalaisenklaavia. Epäilen, voiko niitä enää saada takaisin Ranskan kontrolliin edes niin radikaalein konstein kuin Ménard esittää. Suomella olisi teoriassa vielä toivoa, jos muslimien maahantulo saataisiin lakkaamaan juuri nyt. Eri asia saadaanko...]

 

***

 

9. On luotava vapaaehtoisuuteen perustuva mutta jäsenyyskriteereiltään valikoiva kansalliskaarti. Siihen hyväksytään 25–50 vuoden ikäisiä ranskalaisia (ei kaksoiskansalaisuuksia). Se rakentuu paikallishallinnon pohjalle (sur une base départementale) ja sen kokonaisvahvuus on 100 000 miestä tai naista.

 

[Toisin sanoen ehdotetaan kansanmiliisiä tyyliin Suojeluskunta. Kannatetaan lämpimästi!]

 

***

 

10. Järjestysvallan itsepuolustuksellisten voimankäyttöoikeuksien rajoitukset on arvioitava uudelleen.

 

[Kaikkialla länsimaailmassa on viime vuosikymmeninä heikennetty poliisin toimintaedellytyksiä kriisitilanteessa. On todellakin tullut aika arvioida politiikkaa uudelleen.]

 

***

 

11. Ranskan on irrottauduttava Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimusten niistä artikloista, jotka estävät Ranskan poliisia ja oikeuslaitosta suoriutumasta niille kuuluvista tehtävistä tehokkaasti ja tarkoituksenmukaisesti.

 

[Tähän en keksi mitään huomautettavaa.] 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän petteripietikainen kuva
Petteri Pietikäinen

Vakava tauti - kovat lääkkeet...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"2. Kaksoiskansalaisuudet on lakkautettava pois lukien tapaukset, joissa ei-ranskalainen kansallisuus kuuluu kategoriaan muu eurooppalainen."

Aikamoinen tavoite. USA ei luultavasti tule katsomaan tätä suotavana yksipuolisesti toteutettuna, vaan tulee kieltämään myös ranskalaisten vapaan oleskelun USA:ssa.

Tästä seuraa paljon rikottuja perheitä, äidittömiä ja isättömiä lapsia tai lapsettomia vanhempia. Jos toinen vanhemmista on ranskalainen ja toinen amerikkalainen on kai ainoa vaihtoehto sitten muuttaa johonkin kolmanteen maahan.

Outoja tavoitteita nykymaailmaan. Ehkä Ménard tosiaan haluaa hajoittaa perheet ja aiheuttaa kärsimystä. Miksi tällaista ja miksi juuri nyt?

Risto Laine

Riippuu paljolti siitä onko ranskalais-usalainen perhe radikaalia jihad ainesta. Toisekseen luin tässä taannoin, että monikulttuuriset avioliitot ovat maailmalla erotilastojen kärjessä ja ero prosentit liikkuu siellä 70-80% hujakoilla. Eli paljon on jo entuudestaan äidittömiä ja isättömiä lapsia. Se on vähän miten punnitsee hyvät ja huonot puolet. Lapset ehkä ovat parhaita asiantuntijoita.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Ei tuossa Ménardin esityksessä puhuttu mitään jihadismista, vai luinko väärin. USA:n kaksoiskansalaisilta ollaan poistamassa Ranskan kansallisuus.

Oma monikulttuurinen perheeni perustettiin 25 vuotta sitten. En usko että Ménard yrittää tukea perheeni yhdessäpysymistä tällä ehdotuksellaan. Tunnen moniakin Ranskalais-Amerikkalaisia pariskuntia enkä tiedä kenenkään heistä olevan eroaikeissa. Ehkä Ménard tietää sitten tilanteen paremmin.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

"Miksi tällaista ja miksi juuri nyt?"

Valistunut arvaus: Huomattava osa Ranskan kaksoiskansalaisuuksista tosiaan on sellaisia, joissa ei-ranskalainen puolikas on pohjoisafrikkalainen. Tunisia, Algeria ja (suurimmaksi osaksi) Marokko ovat Ranskan vanhoja merentakaisia maakuntia ja näistä maista lähteneitä henkilöitä tunnetusti asuu Ranskassa miljoonia. Monilla heistä on kaksoiskansalaisuus, mutta ei minkäänlaista kaksoisidentiteettiä; heidän lojaliteettinsa kohdistuu kokonaisuudessaan Välimeren eteläpuolelle ja Ranskan passi on heille pelkkä suojakilpi maastakarkotusta vastaan. Tämä on tilanne myös monen fiché S -kansion 10 000 tuhannen nimen kohdalla.

"Ehkä Ménard tosiaan haluaa hajoittaa perheet ja aiheuttaa kärsimystä."

Joo, tämä on ihan selvästi pormestari Ménardin päätarkoitus. Paha, paha mies!

"Outoja tavoitteita nykymaailmaan."

Outo on tämä nykymaailma ja oudommaksi muuttuu aina vain.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Paha, paha mies!"

No, ehkä enemmäkin vain USA-vihaaja. USA:n vastainen mieliala on nousussa Suomessakn ja kaksoiskansalaisuutta ollaan poistamassa sielläkin. Ehkäpä Euroopalla on syynsä pitää USA:ta vihollisenaan.

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen Vastaus kommenttiin #5

Toimituksen poiminnat